IS JOUW IPHONE MICROFOON KAPOT? DIT MOET JE DOEN!

Het is natuurlijk enorm vervelend wanneer je iPhone microfoon kapot is. Zeker als je bijvoorbeeld een belangrijk belletje moet plegen. Maar wees niet getreurd. Dit probleem met je microfoon kan verschillende oorzaken hebben en soms is het probleem eenvoudig op te lossen. 

Om je te helpen, leggen we je hieronder uit hoe je kunt lokaliseren waar het probleem precies ligt. Vervolgens leggen we je telkens uit of je dit probleem zelf kunt oplossen of dat reparatie nodig is. Zo kun je zo snel mogelijk weer genieten van een goed werkende iPhone. We zullen de volgende onderwerpen behandelen:

 • Hoe test je of jouw iPhone microfoon kapot is?
  • Werkt de microfoon van je iPhone niet tijdens het bellen?
  • Werkt de microfoon van je iPhone niet bij video?
 • Specifieke apps waar de iPhone microfoon niet werkt?
 • Of is jouw iPhone 7 microfoon kapot? (Welbekend probleem)
 • Werken de vorige tips niet? Laat je iPhone dan door ons repareren

Hoe test je of jouw iPhone microfoon kapot is?

Een iPhone maakt gebruik van een microfoon op de voorkant, onderkant en achterkant. Als je denkt dat je iPhone microfoon kapot is, moet je dus eerst testen welke microfoon het niet doet. Om dit te doen, is het belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat je alle microfoons vrij maakt. Haal je screenprotector en/of hoesje eraf zodat deze de microfoons niet bedekken. Daarna is het tijd om te controleren aan welke microfoon het ligt.

Werkt de microfoon van je iPhone niet tijdens het bellen?

Hoor je niets of juist een hard geluid tijdens bel- of FaceTime-gesprekken? Volg dan de volgende stappen:

 1. Ga naar Dictafoon
 2. Maak een geluidsopname door in de microfoon te spreken
 3. Is de audio niet goed verstaanbaar in de geluidsopname? Dan is de microfoon aan de onderkant van je iPhone kapot

Werkt de microfoon van je iPhone niet bij video?

Hoor je bij een gemaakte video niets of juist een hard geluid? Volg dan de volgende stappen:

 1. Ga naar Camera
 2. Neem een video op met de back camera. Zorg dat je iets inspreekt
 3. Neem ook een video op met de front camera. Zorg dat je iets inspreekt
 4. Is de audio niet goed verstaanbaar in de geluidsopname? Dan is de microfoon aan de voorkant van je iPhone kapot

Heb je gecheckt en weet je inmiddels welke microfoon het niet doet van je iPhone? Als je dit weet dan is de kans groot dat je de microfoon moet schoonmaken of vervangen. Dit kun je zelf doen, maar dat is wel lastig. Gelukkig kun je bij ons langskomen voor een diagnose en al je iPhone reparaties. Kom langs in één van onze winkels en we helpen je graag!

Specifieke apps waar de iPhone microfoon niet werkt?

Een ander probleem wat zich soms voordoet: de microfoon van je iPhone werkt wel, behalve bij het gebruik van een specifieke app. Als dit het geval is, kan dit liggen aan je privacy instellingen. Je hebt dan eventueel de app geen toestemming gegeven voor het gebruik maken van de microfoon. Als je dit wil oplossen moet je de volgende stappen volgen: 

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Privacy
 3. Ga naar Microfoon
 4. Controleer of de app waar het probleem zich voordoet toestemming heeft

Heeft de app wel toestemming, maar doet de microfoon het niet? Dan is de kans groot dat het probleem ligt bij de app zelf. Je kunt op het internet opzoeken of anderen hier ook last van hebben. De kans is groot dat het probleem zichzelf oplost bij een update van de app.

Of is jouw iPhone 7 microfoon kapot? (Welbekend probleem)

Vooral de iPhone 7 en iPhone 7 Plus microfoon blijkt vaker kapot te gaan. Waarom dit zo is, is niet bekend. Apple heeft aangegeven dat het aan het onderzoeken is waardoor dit komt. Ervaar jij problemen met de microfoon van je iPhone 7 of 7 plus? Als je iPhone 7 microfoon kapot is, helpen wij je natuurlijk met alle liefde. Kom langs bij The Fixables voor je iPhone reparatie.

Werken de vorige tips niet? Laat je iPhone dan door ons repareren

Heb je gecontroleerd welke microfoon van je iPhone het niet doet? Dan wil je natuurlijk graag weten hoe je dit nu oplost. De kans is groot dat je hem moet laten schoonmaken of zelfs moet laten repareren. Schoonmaken kun je zelf proberen, maar er is dan een kans dat je de microfoon verder beschadigt. De microfoon zelf vervangen, is ook erg lastig. Wij raden je daarom aan om dit laten doen door een professional. Bij The Fixables zijn we een geautoriseerde Apple-reparateur met veel expertise.

Breng je iPhone langs bij ons en we doen een vrijblijvende diagnose. Als het vuil is waardoor je iPhone microfoon het niet meer doet, maken we dit gratis voor je schoon. Als je microfoon aan vervanging toe is, dan kunnen we dit natuurlijk ook voor je repareren. The Fixables repareert je iPhone vrijwel altijd binnen 30 minuten, terwijl jij geniet van een goede kop koffie. 

Dus kom langs bij één van onze winkels en zorg ervoor dat de microfoon van je iPhone het vandaag weer doet! Wij hebben ook een haal- en brengservice, als je binnen een straal van 5 kilometer van één van onze winkels vandaan woont.

Wij hebben hier nog heel veel meer van dit soort blogs staan. Bijvoorbeeld deze blog over wat je moet doen als het geluid van je iPhone het niet meer doet. Of deze blog over waarom het vervangen van je iPhone batterij goed is voor het milieu én voor je portemonnee.