GELUID IPHONE DOET HET NIET? DIT MOET JE DOEN!

Misschien heb je het weleens meegemaakt. Je verwacht een belangrijk belletje en zit te wachten totdat je iPhone afgaat. Het belletje blijft echter uit. Je checkt voor de zekerheid even je scherm en ziet dat je een gemiste oproep hebt. Je iPhone stond, zonder dat je het wist, op stil en je hebt daardoor de oproep gemist.

Als je wacht op een belangrijk belletje is het natuurlijk wel zo fijn als je zeker weet dat je je iPhone niet op stil hebt staan. Maar wat als hij niet op stil stond? Je iPhone geeft geen geluid bij bellen? Of misschien komt er wel helemaal geen geluid meer uit je iPhone. Dit kan een hoop verschillende oorzaken hebben, die we in deze blog aan je uitleggen. De volgende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat je iPhone geen geluid geeft bij het bellen: 

  • Je iPhone staat gewoon op stil
  • Geen geluid iPhone want ‘Niet storen’ staat aan
  • iPhone geen geluid bij bellen
  • Geluid iPhone doet het niet in de auto
  • De luidspreker functie van je iPhone doet het niet
  • Geen geluid iPhone door problemen met afspelen
geluid opnemen iphone beltoon iphone geluid wekker iphone geen geluid iphone muziek op iphone zetten geluid iphone zacht geluid iphone doet het niet iphone geen geluid bij bellen

Je iPhone staat gewoon op stil

Het is erg voor de hand liggend, maar als eerste moet je kijken of je iPhone niet gewoon op stil staat. Aan de zijkant van je iPhone zit een schakelaar waarmee je heel eenvoudig het geluid van je iPhone aan en uit kan zetten. Staat het schuifje naar boven toe (richting het scherm) dat staat je geluid aan. Staat het schuif je beneden toe dan staat je geluid op stil. Je kunt het ook zien door te kijken of je het oranje balkje ziet. Als je het oranje balkje ziet dan staat het geluid van je iPhone uit.

Wat ook handig is om te weten: je kunt het volume van de beltoon (en ook de beltoon iPhone zelf) aanpassen. Ga naar Instellingen en dan naar Horen en voelen. Hier kun je dit aanpassen.

Geen geluid iPhone want ‘Niet storen’ staat aan

Als je zeker weet dat het geluid van je iPhone aan staat, maar je hoort nog steeds geen beltoon of geluid van een melding, staat waarschijnlijk ‘Niet storen’ aan. Dit is een functie waarbij je bij elk binnenkomend bericht of telefoontje er niets gebeurd, maar je enkel een melding op je toegangsscherm krijgt. Veel mensen gebruiken deze functie bijvoorbeeld ‘s nachts als ze slapen gaan. Als je daarna echter vergeet om deze functie weer uit te zetten, geeft je iPhone geen geluid bij bellen. Controleer dus even of je iPhone op ‘Niet storen’ staat. Ga naar Instellingen, en dan naar Niet storen en kijk of deze aan of uit staat.

iPhone geen geluid bij bellen

Misschien hoor je juist geen geluid tijdens het bellen zelf. Er zijn dan mogelijk verschillende dingen aan de hand. Het kan zijn dat het geluid van je iPhone zacht staat. Dit kun je verhogen met de volumeknop aan de zijkant van je iPhone. Staat het volume echter wel op een normaal niveau, maar hoor je nog steeds een zacht geluid? Of is het geluid wat je hoort dof of krakerig? Dan zit je bovenste speaker waarschijnlijk verstopt. Kom dan even langs bij een winkel van The Fixables en we lossen dit probleem meteen voor je op. Natuurlijk kan je speaker ook nog echt stuk zijn. Gelukkig kun je dan ook bij The Fixables terecht. Terwijl je bij ons van een goede kop koffie geniet, vervangen we binnen een half uur je speaker.

Geluid iPhone doet het niet in de auto

Een ander probleem dat kan voorkomen is dat je verbonden bent via Bluetooth met de auto, maar je het geluid alsnog uit de speaker van je iPhone hoort. Grote kans dat de iPhone audio-uitgang niet op de auto staat geselecteerd. Bij het bolletje ‘Audio’ kun je tijdens een gesprek op het scherm van je iPhone aangeven via welke uitgang het geluid moet komen. Hier moet je dus ‘Auto’ selecteren als dit probleem zich voordoet.

De luidspreker functie van je iPhone doet het niet

Als je slecht of zelfs helemaal geen geluid hoort bij het gebruik van de luidspreker functie tijdens het bellen, dan is er een probleem met de onderste speaker van je iPhone. Het kan zijn dat deze vol met stof zit, zoals dat ook met de bovenste speaker kan gebeuren. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat de speaker vervangen moet worden omdat deze defect is. Bij The Fixables lossen we beide problemen binnen no-time voor je op.

geluid opnemen iphone beltoon iphone geluid wekker iphone geen geluid iphone muziek op iphone zetten geluid iphone zacht geluid iphone doet het niet iphone geen geluid bij bellen

Geen geluid iPhone door problemen met afspelen

Als je geen geluid hoort komen uit je iPhone, terwijl je bijvoorbeeld ziet dat je gebeld wordt of je speelt een video af, ben je misschien nog verbonden met een Bluetooth device. Dan komt het geluid misschien uit je koptelefoon of earpods, maar dat hoor je niet. Ga naar de Bluetooth instellingen en hier kun je precies zien waarmee je iPhone verbonden is. Als je hier ziet dat je niet verbonden bent met een Bluetooth device moet je ook nog even een koptelefoon verbinding uitsluiten. Het kan namelijk zo zijn dat er stof zit in de aansluiting, waardoor je iPhone denkt dat er een koptelefoon aangesloten is. Je kunt dit checken door het geluid aan/uit schuifje te bewegen. Zie je ‘Koptelefoon’ in beeld staan dan, kom dan even langs bij The Fixables. Wij onderzoeken voor je wat er precies aan de hand is.

Nog steeds geen geluid iPhone

Nog steeds problemen met het geluid van je iPhone? De kans is groot dat een van de speakers moet worden vervangen of dat er iets anders mis is. Misschien heb je wel helemaal geen idee wat er aan de hand is.

Kom dan gerust langs in één van onze winkels in  of Bussum. Of neem contact met ons op. Je kunt ook je mobiele telefoon kosteloos naar ons opsturen, of we halen hem bij je op voor reparatie.

Wij stellen je een paar vragen om te achterhalen wat er aan de hand is. Op deze manier komen we er samen achter wat het probleem is en hoe we dit probleem kunnen oplossen. Dus kom bij ons langs want wij helpen je graag!

Wil je nog meer blogs lezen met dit soort handige tips & tricks? Zoals hoe moet je muziek op iPhone zetten, geluid wekker iPhone aanpassen of geluid iPhone zacht of harder zetten? Je kunt al onze blogs hier lezen.