DE BATTERIJ VAN JE IPHONE VERVANGEN, GOED VOOR HET MILIEU EN FIJN VOOR JE PORTEMONNEE

Iedereen kent het wel. Ook je iPhone wordt op een gegeven moment een dagje ouder en geleidelijk gaat de capaciteit van de batterij daarmee achteruit. Vervelend, want nu moet je hem misschien wel 2 of 3 keer per dag opladen. Maar wist je dat het vervangen van je iPhone batterij goed voor je portemonnee én het milieu is? Ben je in het bezit van een iPhone 11 en zie je het batterijpercentage steeds sneller achteruitgaan? Of gaat de batterij van je iPhone 12 alweer snel leeg? Misschien twijfel je überhaupt of het nog nut heeft om de batterij van je iPhone 7 te vervangen?

Iphone batterij vervangen

Helaas gaan batterijen niet mee voor het leven. Ook niet de batterij van je geliefde iPhone. Maar gelukkig is er een goedkope oplossing! Het betekent namelijk niet gelijk dat je een nieuwe smartphone hoeft te kopen. In deze blog vertellen we je precies waarom je de batterij van je iPhone om meerdere redenen het beste kunt laten vervangen bij ons!

Waarom loopt de batterij van mijn iPhone zo snel leeg?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Er zijn heel wat tips & tricks waardoor je ervoor kunt zorgen dat je iPhone batterij minder snel leegloopt.

  • Zorg ervoor dat je altijd een originele lader gebruikt
  • Dat je de batterij minder vaak oplaadt
  • Dat je de energiebesparing modus gebruikt

Wist je trouwens dat de temperatuur waarin je telefoon zich bevindt ook invloed kan hebben op de batterijduur? Om schade te voorkomen kun je ervoor zorgen dat je smartphone niet wordt blootgesteld aan temperaturen boven de 35 °C of onder 0 °C. Maar goed, de temperatuur kun je natuurlijk niet altijd controleren. Soms moet je in de kou naar buiten en moet je er toch echt aan geloven. Uiteindelijk is vroeg of laat iedereen zijn iPhone batterij aan vervanging toe. 

Mijn iPhone 11 batterij laten vervangen of een nieuwe iPhone halen?

Het is beter voor het milieu (en voordeliger) om niet gelijk een nieuwe iPhone te halen als je batterij snel leegloopt. Niet veel mensen weten dat de productie van smartphones bijdraagt aan de opwarming van de aarde. En niet zo een beetje ook. Het produceren van een telefoon kost energie, veel energie. De opwekking daarvan zorgt weer voor een heleboel CO2-uitstoot. Het kopen van een nieuwe smartphone kost daarom meer dan alleen de centen uit je portemonnee. 

Hier een paar harde feiten over de productie van smartphones:

  • Smartphones produceren maar liefst 75% meer CO2-uitstoot dan wasmachines of stofzuigers
  • Een nieuwe telefoon heeft wel 100 verschillende grondstoffen nodig om gemaakt te worden
  • Enorme regenwouden worden gekapt om al die smartphones te kunnen produceren
  • Slechts 20% van oude smartphones worden gerecycled
  • In arme landen worden ‘oude’, afgedankte smartphones verbrandt om er nog kostbare onderdelen uit te winnen, wat giftige stoffen oplevert.

Gelukkig kunnen wij daar samen met jou verandering in brengen. Samen kunnen we de levensduur van je telefoon verlengen door bijvoorbeeld jouw batterij te vervangen en daarmee je smartphone nieuw leven in te blazen.

Batterij vervangen is dus voordeliger én duurzamer!

Het repareren van een iPhone is altijd goedkoper dan dat je een nieuwe telefoon aanschaft. De nieuwste iPhone zal vast een paar nieuwe snufjes hebben die jouw oude iPhone 11 niet heeft. Of heb je een oudere versie (zoals de iPhone 7) waarvan je twijfelt of je de batterij wilt vervangen of dat je een nieuwe iPhone wilt kopen. 

Waarschijnlijk denk je dan, mijn iPhone 7 is écht oud, want die stamt helemaal uit het jaar 2016, en die is dus écht aan vervanging toe. Maar is dat het echt waard, nu je weet wat voor impact een nieuwe telefoon heeft op het milieu? En je kunt je smartphone altijd beter laten repareren als deze oud is en er wat mis mee is! Je zult met het laten repareren van je smartphone altijd goedkoper uit zijn.

Bij The Fixables bieden we trouwens niet alleen iPhone reparaties aan. Hier kun je het volledige overzicht vinden van welke smartphones wij allemaal repareren. Ook hebben we hier een interessant artikel voor je waarom (en wanneer) het tijd is om je MacBook Air of MacBook Pro batterij te vervangen.

Bespaar de planeet, geld maar ook tijd!

Bij The Fixables zorgen we ervoor dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent. Wij willen net als jij dat je zo snel mogelijk weer in verbinding staat met de rest van de wereld. Als je bij ons langskomt op locatie krijg je wat leesvoer en een heerlijke cappuccino terwijl je wacht op de reparatie van jouw smartphone. Je kunt dus zo weer verder met je dag nadat je bij ons langs bent geweest.
Dus loopt de batterij van je iPhone snel leeg? Kom dan langs bij The Fixables! Door dat je de batterij van je iPhone laat vervangen draag je een steentje bij aan een betere en duurzamere wereld. Je bespaart tijd en centen uit je portemonnee! Dat is ook mooi meegenomen, toch?