ALLES WAT JE MOET WETEN OVER DE IPHONE 12!

De iPhone 13 is alweer een tijdje uit en is, zoals je waarschijnlijk weet, de nieuwste iPhone van Apple. Om die reden is deze smartphone ook gelijk de duurste en dit betekent dat zijn voorganger, de iPhone 12, weer voor een lagere prijs wordt aangeboden nu. Dat is natuurlijk goed nieuws als je op zoek bent naar een (nieuwe) smartphone. De iPhone 12 is namelijk nog steeds een geweldige telefoon met zijn mooie camera, heldere scherm en krachtige batterij. De iPhone 12 serie bestaat uit vier verschillende modellen, de iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Genoeg keuze dus! In deze blog leggen we je alle specificaties uit en geven we je de belangrijkste informatie.

De verschillende iPhone 12 modellen

De schitterende iPhone 12 werd uitgebracht op 23 oktober 2020, nog niet zo heel lang geleden dus. Deze telefoon is de opvolger van de iPhone 11. Echter lijkt de iPhone 12 qua design niet op zijn voorganger omdat hij een compleet nieuw design heeft. Het nieuwe design is gebaseerd op de iPhone 5, maar dan natuurlijk wel compleet herontworpen. Dit geeft deze telefoon een nieuwe én vertrouwde look.

De iPhone 12 serie bestaat uit vier verschillende modellen:

 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
iphone 12 verschil iphone 12 en 12 pro iphone 12 max iphone 12 pro max prijs iphone 12 mini afmetingen iphone 12 pro kleuren iphone 12 pro max kleuren

iPhone 12 specificaties – verschillen tussen de modellen

Als je erover nadenkt om een iPhone 12 te nemen, wil je natuurlijk weten welk model je dan moet kiezen. Omdat er vier verschillende modellen zijn hebben we alle specificaties per telefoon hieronder naast elkaar gelegd, zodat je deze makkelijk kunt vergelijken. Onderaan hebben we een paar van de belangrijkste specificaties voor je verder uitgelicht.

iphone 12 verschil iphone 12 en 12 pro iphone 12 max iphone 12 pro max prijs iphone 12 mini afmetingen iphone 12 pro kleuren iphone 12 pro max kleuren
iphone 12 verschil iphone 12 en 12 pro iphone 12 max iphone 12 pro max prijs iphone 12 mini afmetingen iphone 12 pro kleuren iphone 12 pro max kleuren
iphone 12 verschil iphone 12 en 12 pro iphone 12 max iphone 12 pro max prijs iphone 12 mini afmetingen iphone 12 pro kleuren iphone 12 pro max kleuren
iphone 12 verschil iphone 12 en 12 pro iphone 12 max iphone 12 pro max prijs iphone 12 mini afmetingen iphone 12 pro kleuren iphone 12 pro max kleuren

Dit zijn de belangrijkste iPhone 12 specificaties:

 • Razendsnelle A14-processor.
 • De chip is in vergelijking met de A13 chip van de iPhone 11 niet alleen maar sneller, maar ook nog een stuk zuiniger qua energie.
 • Prachtig OLED-scherm. Een grote upgrade vergeleken met het LCD-scherm van de iPhone 11.
 • Een sterker, keramisch schild (ceramic shield) waardoor het scherm minder snel barst dan zijn voorganger.
 • 5G ondersteuning (alle oudere modellen iPhone hebben dit niet).
 • Het 5G netwerk is stukken sneller dan het 4G netwerk.
 • 12 megapixel camera met een groothoeklens met een bredere kijkhoek.

Verschil iPhone 12 en 12 Pro

Veel mensen zullen twijfelen tussen het nemen van een iPhone 12 of net iets meer besteden en een iPhone 12 Pro nemen. Wij leggen je daarom hier het verschil tussen de iPhone 12 en 12 Pro aan je uit. De iPhone 12 Pro is een stuk meer geavanceerd vergeleken met de iPhone 12. Hieronder de belangrijkste verschillen tussen de twee modellen.

iPhone 12 Pro beschikt over een extra camera. De iPhone 12 beschikt over een dubbele camera (groothoek- en ultragroothoeklens) aan de achterzijde. De Pro variant heeft ook nog een over drie camera’s telelens extra. De camera van de iPhone 12 Pro zoomt vier keer beter en verder in.

In tegenstelling tot de iPhone 12 beschikt de Pro variant over een LiDAR scanner waarmee je 3D-weergaves kunt maken. Zo kun je, ook met de nachtmodus, betere portretfoto’s maken.

De iPhone 12 is in maar liefst vijf verschillende kleuren beschikbaar: rood, zwart, wit, donkerblauw en olijfgroen. De iPhone 12 Pro kleuren zijn: oceaanblauw, goud, grafiet en zilver.

De keuze voor opslagcapaciteit van de iPhone 12 gaat van 64GB, 128GB naar 256GB. Bij de iPhone 12 Pro loopt deze van 128GB, 256GB naar 512GB.

Een ander groot verschil is het verschil in werkgeheugen. De iPhone 12 heeft namelijk een 4GB werkgeheugen, en de iPhone 12 Pro heeft een 6GB werkgeheugen. Dit zorgt ervoor dat de Pro variant een stuk sneller dan de iPhone 12 is.

iPhone 12 Max variant

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPhone 12 Pro Max:

 • Nieuw formaat met een 6,7-inch scherm
 • Ondersteuning voor Plus-functies voor het scherm. Draai je het toestel een kwartslag dan krijg je een iPad-achtige weergave.
 • De Pro Max heeft een betere groothoeklens, met een grotere sensor die meer licht kan vangen.
 • De telelens kan verder inzoomen, namelijk 2,5x optisch inzoomen. In totaal kan je 5x optisch zoomen en 12x digitaal zoomen. Dat kan niet met de andere iPhone 12 modellen.
 • De grote Max heeft de langste batterijduur van alle modellen. De accu gaat 20 uur mee bij het afspelen van video en 80 uur bij het afspelen van audio.
 • De iPhone 12 Pro Max kleuren zijn: oceaanblauw, goud, zilver en graniet.

De iPhone 12 is nog steeds een geweldige telefoon!

We kunnen dus concluderen dat de iPhone 12 nog steeds een geweldige smartphone is. De nieuwe iPhone 13 mag dan al uit zijn, dat betekent niet dat de iPhone 12 opeens niet meer goed is op welke manier dan ook. Bijkomend voordeel van het nemen van een iPhone 12 op dit moment is dat de deze in prijs is verlaagd. Als je dan ook nog voor zo’n refurbished toestel gaat, is deze nog goedkoper én ben je goed bezig wat betreft het milieu. Dat is natuurlijk helemaal mooi!

Wist je dat wij nog heel veel andere interessante blogs online hebben staan? Bijvoorbeeld deze blog over het vervangen van je iPhone batterij. Of deze blog over wat je moet doen als je een barst hebt in het scherm van je iPhone. Maar ook vele andere blog over allerlei personal smart devices. Je kunt al onze andere blogs hier vinden!