Huawei P40 Lite WATERSCHADE

Maak afspraak
v.a. € 45

Huawei P40 Lite Waterschade Reparatie

Heb je jouw telefoon in het water laten vallen? Kom dan maar snel langs voor een waterschade reparatie bij The Fixables in Bussum of !

Het kan de beste overkomen: je laat je smartphone in het water of de wc vallen of misschien zat hij nog in je broekzak toen je hem in de wasmachine deed. Vervelend, maar gelukkig kun je dan in veel gevallen terecht voor een reparatie bij één van onze winkels.

De Huawei P40 Lite heeft de IP-classificatie van IP68. Deze code geeft aan in welke mate een smartphone bestand is tegen stof en/of water. Zo zal een apparaat met IP68, stof- en waterdicht zijn.

Een toestel met een IP68 classificatie is waterdicht voor een langere tijd dan 30 minuten en/of dieper dan 1 meter. Ongeacht de IP-rating is er geen enkele fabrikant die stof- of waterschade dekt onder de standaard garantie. Je kan namelijk niet bewijzen dat je het toestel niet langer dan het maximaal aantal minuten, of minder diep dan de maximaal toegestane diepte, onder water hebt gehouden.

 

Eerste hulp bij waterschade Huawei P40 Lite

Op het moment dat je je telefoon in het water laat vallen, is de verleiding groot om hem aan te zetten, om te kijken of deze het nog doet. Dit moet je echter juist niet doen! Dit kan namelijk kortsluiting veroorzaken en kan funest zijn voor je smartphone. Ook het opladen van je telefoon kan voor kortsluiting zorgen en raden we af. Wat moet je dan wel doen?

In plaats daarvan kun je het beste je smartphone uitzetten zodat er geen kortsluiting kan plaatsvinden. Breng hem daarna direct naar één van onze winkels om hem te laten repareren. Tijdens het repareren van je smartphone, gaat een specialist aan de slag met de volgende stappen:

 1. We onderzoeken het defect aan je Huawei P40 Lite
  Jouw smartphone wordt eerst onderzocht om te kijken of het zin heeft om deze te repareren. Dit koppelen wij binnen 15 minuten aan je terug.
 2. We verwijderen de beschadiging
  Nadat het toestel volledig is gedemonteerd, wordt de beschadiging middels grondige reiniging onder een microscoop voor je verwijderd (indien nodig meerdere keren).
 3. We testen of je toestel weer werkt
  Vervolgens wordt je telefoon weer volledig in elkaar gezet, worden alle functionaliteiten uitvoerig getest en kun jij je smartphone weer zonder problemen gebruiken.

 

Wat doet waterschade met de Huawei P40 Lite?

Wanneer er vocht in je telefoon zit, kun je dit herkennen als er een roze of rode cirkel bij de hoek van de batterij te zien is. Zie je niets of weet je het niet zeker? Breng hem dan langs bij één van onze vestigingen en wij kijken ernaar.

Title Steps here
 • 1 Steps Text here
 • 2 Steps Text here
 • 3 Steps Text here
 • 4 Steps Text here
 • 5 Steps Text here

Veelgestelde vragen over de Huawei P40 Lite waterschade reparatie

Rijst absorbeert water maar, in veel gevallen helpt het niet om je smartphone in rijst te leggen. Vaak zit de beschadiging al snel te diep in het toestel, waardoor rijst geen zin heeft. Je kunt het beste je Huawei smartphone op een droge plek neerleggen en zo snel mogelijk langskomen om je toestel te laten repareren.

Nee, het duurt niet lang. In de meeste gevallen heb je je toestel binnen 3 tot 5 werkdagen weer terug.

 

Veel moderne telefoons zijn tegenwoordig waterdicht en bij kleine ongelukken is er dan ook niet snel iets aan de hand. Maar bij twijfel is het slim om snel actie te ondernemen en adviseren we om je Huawei P40 Lite zo snel mogelijk naar één van onze locaties te brengen.

De reparatie aan je Huawei P40 Lite is in veel gevallen € 85. Dit is exclusief de te vervangen onderdelen.