WATERSCHADE EN JOUW MACBOOK: GEEN MATCH MADE IN HEAVEN

Waterschade aan je macbook

Het is een grote nachtmerrie voor velen. Je zit aan tafel op je MacBook te werken en drinkt er een kop koffie bij. Je draait je om en stoot per ongeluk met je elleboog de mok met hete koffie over je dure MacBook heen. In alle paniek trek je je T-shirt uit om zo veel mogelijk van de gemorste koffie op te deppen. Je klapt je MacBook dicht en vraagt jezelf af: wat moet ik nu doen?

Zoals de nieuwste iPhones tegenwoordig waterbestendig zijn is je MacBook dat zeker niet. Waterschade aan je MacBook is funest. Het is iets waarvan iedereen denkt dat het hen niet zal overkomen, maar doordat iedereen wel eens iets drinkt terwijl je werkt op je MacBook zit een ongeluk in een klein hoekje. Een kleine hoeveelheid vloeistof kan helaas al hele grote gevolgen hebben. Gelukkig weten wij bij The Fixables precies wat je moet doen als het noodlot toeslaat. Om jullie te helpen hebben wij een stappenplan opgezet om jouw MacBook te redden in het geval van waterschade.

Stap 1: Zet je MacBook direct uit

Wat je als eerst moet doen bij water- en andere vloeistofschade aan je MacBook Pro of MacBook Air is hem zo snel mogelijk uitzetten. Hou de power button ingedrukt voor op zijn minst 5 seconden om het toestel uit te zetten. Raak deze knop vervolgens niet meer aan. Het laatste wat je wil is dat je MacBook weer aan gaat. Je probeert juist kortsluiting te voorkomen. Het kan zijn dat dit niet lukt omdat je toetsenbord al zo beschadigt is dat deze knop niet meer werkt. Wat je dan doet is je laptop dichtklappen. Door dit te doen zal het apparaat in sluimerstand gaan waardoor er bijna geen stroom meer wordt gebruikt. Zodra je hem een langere tijd in sluimerstand hebt gaat de MacBook vanzelf in een nog diepere sluimerstand waarin nóg minder stroom wordt gebruikt. Dit is allemaal essentieel om kortsluiting te voorkomen.

Stap 2: Maak je MacBook snel droog!

Probeer vervolgens zo veel mogelijk van de vloeistof van je MacBook met een doekje of iets anders droog te deppen. Een deel zit er natuurlijk al in. Maar een deel kan misschien ook nog snel opgenomen worden. Op deze manier kun je de hoeveelheid vloeistof die je laptop in gaat nog proberen te verminderen. Hoe minder er daarvan in je laptop zit hoe groter de kans dat je MacBook nog te redden valt.

Macbook droog deppen

Stap 3: Verwijder je MacBook oplader, red je accu!

Het volgende wat je zo snel mogelijk moet doen is je oplader uit je MacBook halen als deze er nog in zit. Deze stap is iets minder dringend dan de vorige stappen, maar toch een belangrijke om uit te voeren. Als je je oplader in je laptop zit dan wordt je batterij opgeladen, ook al staat je laptop uit. Om deze reden is er dan toch nog kans is op kortsluiting en dus kans op schade. Deze stap is minder belangrijk omdat we je batterij wel makkelijk zouden kunnen vervangen. Echter wil je natuurlijk ook hier geen schade aan oplopen.

Stap 4: Laat je MacBook met rust voor minder waterschade

Het klinkt misschien raar, maar de volgende stap is niets doen. Het is van belang dat je MacBook opdroogt en dit heeft tijd nodig. Leg hem daarom ergens op een droge plek neer en raak hem 24 uur lang niet meer aan. Als je hem wel gaat bewegen zorg je er misschien voor dat het water in je laptop gaat verspreiden. Dit vergroot de kans op schade. Veel mensen geloven dat je MacBook in rijst leggen wonderen doet. Alhoewel dit kan helpen is het helaas geen ​​magisch wondermiddel.

Stap 5: Kom voor je MacBook reparatie naar The Fixables

Als laatste stap raden wij je aan om je MacBook bij ons langs te brengen. Wij hebben jouw MacBook binnen 3 tot 5 werkdagen weer bij jou. Kom bij ons langs want wij zijn MacBook reparatie experts. En niet alleen dat, wij fixen MacBook pro’s, MacBook Air’s van 2012 tot 2021 en meer!. Daarnaast kunnen wij eigenlijk alles repareren. Binnen 15 minuten weten wij of we je kunnen helpen. Als dit mogelijk is gaan we direct voor je aan de slag. Het hele proces duurt 3 tot 5 werkdagen. Wij willen jou weer blij maken met een gedroogde en werkende MacBook! 

Dus heb je een glas rode wijn of een hete mok thee over je MacBook laten vallen? Ben je op zoek naar MacBook reparatie in  of Bussum? Bij ons kun je altijd terecht. Raak niet in paniek, volg gewoon ons stappenplan en maak direct een afspraak online of kom bij ons langs.