DE APPLE MACBOOK PRO 2021. ALLES WAT JE WILT WETEN

De huidige MacBook Pro werd vijf jaar geleden geïntroduceerd in 2016. Maar nu is er dan eindelijk de spectaculaire MacBook Pro 2021! Het is misschien wel de grootste update die Apple ooit heeft gegeven. Ben jij op zoek naar een nieuwe laptop of wil je gewoon weten wat er allemaal nieuw is aan de MacBook Pro 2021? In dit artikel zet The Fixables alles voor je op een rijtje.

De techgigant onthulde de twee nieuwe MacBook Pro’s 2021 tijdens een evenement op 18 oktober 2021 en de verandering zijn groots. De nieuwe laptop is met een 14-inch en 16-inch scherm verkrijgbaar en is eigenlijk op alle fronten wel veranderd of verbeterd. Hieronder een overzicht van alle verandering.

Het nieuwe design van de MacBook Pro 2021

De MacBook 2021 heeft een herontwerp gekregen. Dat gebeurde voor het laatst in 2016 en was dus alweer een tijdje geleden. De laptop heeft een wat platter design. De bovenkant, onderkant en zijkanten zijn wat vlakker dan het oudere model. Deze switch in design is in lijn met de nieuwste modellen iPhone, iPad en iMac (24-inch). Een andere verandering in design is dat de nieuwe MacBook Pro dikker is. Een groei van 15,6 millimeter naar wel 16,8 millimeter. 

Bovenaan de laptop zit een strip met een verbeterde 1080p-webcam. Verder is er afscheid genomen van de Touch Bar. Dit is de digitale touch strip die bij de 2016 modellen bovenaan het toetsenbord verscheen. Een opmerkelijke verandering. De Touch Bar was een toevoeging die toentertijd namelijk niet bij iedereen even erg in de smaak viel.

De terugkeer van HDMI, SD en meer!

Een andere verandering die in 2016 voor enige controversie zorgde was de enkele usb-c aansluiting. Bij de nieuwe MacBook Pro 2021 zijn de HDMI- en SD-ingang terug. Je hoeft dus niet langer overal waar je naartoe gaat een adapter mee te sleuren. Dat is wel zo handig. Er zijn in totaal drie Thunderbolt 4-poorten (usb-c) toegevoegd. 

Maar dat is niet het enige wat terug is. Ook de MagSafe-connector is terug na vijf jaar. Dit is de oplaadconnector die magnetisch vastklikt. Hierdoor laat je oplader eerder los als iets of iemand tegen je oplader aanstoot zodat je MacBook niet gelijk mee naar de grond gaat. Bij The Fixables kun je natuurlijk terecht voor al je reparaties, maar voorkomen is beter dan genezen! De MagSafe oplader is ook nog eens snel. Hij laadt je MacBook voor 50% op binnen 30 minuten.

Nieuwe chips: M1 Pro & M1 Max

Voor de nieuwe MacBook Pro zijn ook nieuwe chips ontwikkeld. Er is de M1 Pro & M1 Max versie. De M1 Pro is in beide de 14- en 16-inch formaat verkrijgbaar. De M1 Max is alleen in de 16-inch formaat verkrijgbaar. Maar wat zijn de verschillen tussen de twee chips precies?

De M1 Pro heeft een processor met 10 cpu-kernen (twee meer dan de M1 Max). Daarnaast heeft de M1 Pro 16 grafische kernen. De M1 Pro is (volgens Apple) maar liefst 70 procent sneller dan de chip van de vorige generatie: de M1.

De M1 Max heeft dezelfde 10-core cpu maar deze beschikt over maar liefst 32 grafische kernen. Ook heeft deze chip 64 GB RAM in plaats van 32, 57 miljard transistors (70 procent meer dan de M1 Pro). Het is de grootste chip die Apple ooit gemaakt heeft 

De nieuwe MacBook Pro 2021 gaat er dus qua kracht flink op vooruit met deze nieuwe chips. Doordat deze chips efficiënter zijn gaat de batterijduur er ook flink op vooruit. Op het 14-inch model kun je wel 7 uur langer video’s kijken en op het 16-inch model zelfs 10 uur langer! Handig, hoef je minder snel bij The Fixables langs voor het vervangen van je batterij.

Mini-led-scherm en ProMotion

Ook het scherm van de nieuwe MacBook Pro’s heeft een update gekregen door de toevoeging van mini-led-technologie. Hierbij worden achter de pixels op het scherm kleine led-lampjes geplaatst. De led-lampjes zijn individueel te dimmen waardoor ze dezelfde voordelen leveren als oled. Nu vraag je je misschien af: wat is dan het verschil precies? De zwarttinten zijn hierdoor bijvoorbeeld dieper en de contrastwaarden hoger.

Ook is er ProMotion toegevoegd aan het scherm. Door deze technologie ververst het scherm veel sneller en lijkt het ook alsof je laptop veel sneller reageert op jouw handelingen. Dit valt vooral op als je aan het scrollen of gamen bent.

Prijzen van nieuwe MacBook Pro 2021

 Je kunt de MacBook Pro 2021 vanaf 18 oktober pre-orderen vanaf de Apple website. Je hebt hem dan vanaf volgende week op zijn vroegst in huis. De prijzen lopen nogal uiteen door de vele varianten die beschikbaar zijn. 

MacBook Pro 14-inch

  • M1 Pro – 8-core CPU en 14-core GPU: vanaf € 2249
  • M1 Pro – 10-core CPU en 14-core GPU: vanaf € 2479
  • M1 Pro – 10-core CPU en 16-core GPU: vanaf € 2519
  • M1 Max – 10-core CPU en 24-core GPU: vanaf € 3209
  • M1 Max – 10-core CPU en 32-core GPU: vanaf € 3439

MacBook Pro 16-inch:

  • M1 Pro – 10-core CPU en 16-core GPU: vanaf € 2749
  • M1 Max – 10-core CPU en 24-core GPU: vanaf € 3439
  • M1 Max – 10-core CPU en 32-core GPU: vanaf € 3619

Welke MacBook Pro 2021 moet je kiezen?

Een hele hoop veranderingen in de MacBook Pro 2021 dus en met een aardig prijskaartje. Maar welke moet jij kiezen? Dat antwoord verschilt natuurlijk per persoon. Als je hem alleen gaat gebruiken voor internetten, e-mails versturen en Netflix dan hoef je zeker niet de duurste te halen. We raden je aan om langs een winkel te gaan en je daar te laten informeren zodat jij de juiste keuze kan maken op basis van jouw persoonlijke benodigdheden. 

Ga jij de nieuwe MacBook Pro 2021 halen? Weet dan dat als deze toch stuk gaat ondanks de terugkeer van de MagSafe-connector dat je dan bij ons terecht kan voor je MacBook reparaties

Kom gerust langs of neem contact met ons op. Wij stellen je een paar vragen om te achterhalen wat er aan de hand is. Op deze manier komen we er samen achter wat het probleem is en hoe we dit probleem kunnen oplossen. Bij ons kun je je MacBook laten repareren in onze winkels in  of Bussum. Zien we je daar?