MIJN MACBOOK GAAT NIET AAN. IS EEN MACBOOK RESET NODIG?

Paniek! Je klapt je MacBook open en het beeld blijft zwart. Zelfs als je de aan/uit-knop ingedrukt houdt, gaat je MacBook niet aan. Wat moet je doen? De MacBook opnieuw installeren of een MacBook reset? Een MacBook reset hoeft gelukkig niet altijd! The Fixables geeft je graag tips die je kunt hanteren vóórdat je jouw MacBook reset. Soms is de oplossing namelijk veel simpeler dan een hele MacBook reset. De meeste opstartproblemen los je gemakkelijk zelf op. Lees hieronder wat je moet doen als je MacBook niet meer start. En als dat alles niet werkt? Dan zijn wij er natuurlijk ook altijd nog om je te helpen.

MacBook resetten reset MacBook macbook opnieuw installeren macbook gaat niet aan macbook start niet op macbook laadt niet op reset macbook pro imac start niet op macbook air resetten

De MacBook gaat niet aan door beeldscherm problemen

Het allereerste wat je moet doen is uitsluiten of je beeldscherm problemen hebt. Probeer je Mac op te starten door de aan/uit-knop ingedrukt te houden en controleer of je een opstartgeluid, de ventilator of de actieve schijf hoort. Druk anders je Caps Lock-toets in. Kijk goed of deze licht geeft. Als je al één van deze geluiden hoort, of licht ziet bij het indrukken van je Caps Lock-toets, dan is er gelukkig allee iets mis met je beeldscherm, niet met je volledige MacBook. Dat is fijn! Wil je je beeldscherm laten repareren? Dat kan gelukkig bij The Fixables. Kom langs bij in één van onze winkels en dan gaat één van onze experts verder kijken hoe we jouw scherm kunnen repareren.

De MacBook laadt niet op

Als je beeldscherm problemen hebt uitgesloten, is het verstandig om de stroomvoorzieningen te controleren. Het kan zijn dat je MacBook niet goed oplaadt. Check eerst of de oplader wel goed is aangesloten op het stopcontact. Sluit gelijk eventuele problemen met het stopcontact of de stekkerdoos uit, het kan zijn dat de MacBook niet oplaadt door een probleem hier. Probeer ook altijd je Mac op te laden met een andere oplader. Het kan natuurlijk ook gewoon aan je oplader liggen. Dat scheelt weer een reparatie, en een oplader kun je natuurlijk gewoon bij ons kopen.

Laad vervolgens je MacBook minimaal 30 minuten op. Dat heeft de accu namelijk nodig om opgeladen te worden waarna je jouw Mac kan inschakelen. Is dit allemaal in orde en gaat je MacBook nog steeds niet aan? Wat vervelend! Gelukkig hebben we nog meer oplossingen beschreven hieronder zodat we jou zo goed als mogelijk kunnen helpen met je probleem.

MacBook resetten reset MacBook macbook opnieuw installeren macbook gaat niet aan macbook start niet op macbook laadt niet op reset macbook pro imac start niet op macbook air resetten

7 oplossingen wanneer je MacBook niet opstart

  1. Houd als eerste de aan/uit-knop 10-15 seconden ingedrukt tot hopelijk het Apple logo verschijnt.
  2. Herstel de System Management Controller (SMC). De SMC regelt allerlei functies zoals de stroomvoorziening, diverse lampjes, de ventilator en meer. Het kan helpen om deze te herstellen als je MacBook niet meer start. Volg de link voor uitleg hoe je dit precies doet want dit proces verschilt per model MacBook.
  3. Probeer een ‘schijf-EHBO’ uit te voeren om je MacBook te herstellen. Hiermee kun je fouten in de formattering en mappenstructuur van een Mac-schijf opsporen en herstellen. Fouten hier kunnen leiden tot dat je MacBook helemaal niet meer opstart.
  4. Check of je de MacBook in veilige modus kunt opstarten. In veilige modus wordt o.a. bepaalde software niet geladen tijdens het opstarten van je Mac en dit kan helpen.
  5. Probeer de Mac te herstellen met behulp van een fsck-fy en Single User Mode.
  6. Installeer macOS/OS X opnieuw (zonder gegevens te verliezen).
  7. Voer een herinstallatie (clean install) uit.

Wil je dit liever door een expert laten doen? Wij helpen je uiteraard ook graag in één van onze winkels!

Start je MacBook nog steeds niet? Kom langs bij The Fixables!

Een MacBook Pro reset of MacBook Air reset is dus niet altijd nodig door de bovenstaande oplossingen. Wanneer de bovenstaande oplossingen allemaal niet werken, is het helaas tijd om je MacBook op andere problemen te laten controleren. Bij ons kun je altijd terecht voor een snelle, deskundige en betrouwbare reparatie van je MacBook. Wij repareren waterschade en beeldschermen, wij vervangen toetsenborden en accu’s. Bij The Fixables hebben we alle nodige skills in huis om jouw MacBook weer aan de praat te krijgen. Dus kom gerust een keertje langs in één van onze winkels in Bussum voor onderzoek of advies. En niet alleen je MacBook. Je iMac start niet op? Je MacBook Air start niet op? Geen probleem! Wij zijn een geautoriseerde Apple-reparateur met veel expertise. Meer dan 80% van al onze reparaties voeren we direct uit waar je bij staat, dat is onze belofte.

Wil je nog meer van dit soort tips & tricks over MacBooks lezen? We hebben veel interessante blogs op onze website staan. Bijvoorbeeld, onze blog over het vervangen van je MacBook batterij. Of wat dacht je van deze blog over de nieuwe MacBook Pro 2021? We hebben ook nog andere blogs zoals deze die gaat over wat phishing is en wat je kunt doen om jezelf er tegen te beschermen.