Hoe je je verloren AirPods kunt zoeken met de ‘Zoek mijn’ app van Apple

AirPods zoek

Het verliezen van je AirPods kan vervelend zijn, vooral omdat ze zo klein zijn en je ze gemakkelijk kunt verliezen. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om ze te vinden, of het nu gaat om je AirPods of je AirPods-hoesje. Hieronder vind je een stapsgewijze gids voor het opsporen van jouw verloren AirPods!

Allereerst is het handig om te weten dan AirPods geen trackers hebben. De AirPods en de AirPods-behuizing hebben geen ingebouwde GPS. De AirPods zijn te klein voor een GPS-chip, hebben niet de batterijcapaciteit om het te ondersteunen en hebben het toch niet echt nodig. Dat komt mede door Apple’s ‘’zoek mijn netwerk’’.

AirPods zoeken

Alleen omdat je AirPods geen GPS hebben betekent dat nog niet dat je ze niet kunt vinden als je ze kwijt bent. Hier komt het netwerk van Apple goed van pas. Je kunt op deze manier alle apparaten volgen.

Wat apparaten betreft kan je op zoek naar je Mac, iPhone, iPods en Airtags – en met uitzondering van de iPhone, doet Zoek Mijn dit allemaal zonder GPS te gebruiken. Zo worden er draadloze signalen van jouw apparaten verstuurd om de laatste bekende locatie te volgen. Ze hoeven hierbij niet eens verbonden te zijn met het internet. En nee, een onbekende weet hier niets vanaf wat betekent dat je privacy altijd volledig is beschermd.

Hoe gebruik je het ‘’Zoek Mijn’’ netwerk?

Je kunt de Zoek mijn’-app op je iPhone, iPad of iPod touch gebruiken om je verloren AirPods op te sporen. Ik zelf vind het persoonlijk een erg fijne app. Het enige lastige eraan is dat de AirPods vrij klein zijn, en alleen door op een kaart te verschijnen, wil nog niet zeggen dat je ze kunt vinden. Wat als ze verdwaald zijn in het gras of achter een kussen? Dat is waar de andere functies van de ‘’Zoek Mijn’’ app van pas komen. 

Ten eerste kun je je AirPods een geluid laten afspelen, dus als je in de buurt bent, kunnen ze een luide audio afgeven signaal waarmee je ze kunt vinden:

 1. Open de Zoek mijn-app op je iPhone.
 2. Tik op het tabblad Apparaten onderaan het scherm.
 3. Blader door de lijst met apparaten totdat u uw ontbrekende AirPods ziet en tik erop.
 4. Uw AirPods verschijnen nu op de kaart samen met een pop-upmenu met verschillende opties. Tik op de optie “Geluid afspelen”.
 5. Als het goed is gaan jouw AirPods gelijk af. Op je scherm kan je ervoor kiezen voor drie opties:
  1. Je laat ze allebei afspelen.
  2. Je laat alleen de linker AirPod afgaan
  3. Je laat alleen de rechter Airpod afgaan.

Maak je keuze en als het goed is spelen de AirPods vervolgens een hard geluid af zodat je ze kunt vinden!

Als alternatief kun je de exacte locatie ook bepalen. Hier is hoe:

 1. Open de Zoek mijn-app op je iPhone.
 2. Tik op het tabblad ‘’Apparaten’’ onder het scherm.
 3. Blader door de lijst met apparaten totdat je de ontbrekende AirPods ziet en tik erop.
 4. Je AirPods verschijnen nu op de kaart samen met een pop-upmenu met verschillende opties. Tik op de optie ‘’Zoeken’’.
 5. Verplaats je iPhone volgens de instructies op het scherm. Het display toont wanneer je dichtbij de AirPods komt, wat je naar de AirPods zal leiden.

Je kunt Siri ook gebruiken om je verloren AirPods op te sporen. Hier is hoe je het kunt doen:

 • Zeg tegen Siri op je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch: “Waar zijn mijn AirPods?”
 • Siri zal de locatie van je AirPods weergeven op een kaart.

Heb je jouw AirPods na het lezen van deze stappen nog steeds niet weten te vinden? Gebruik dan een metaaldetector! Grapje, een metaaldetector gaat natuurlijk weinig helpen om je AirPods te vinden..

Je kunt je AirPods nu terugvinden

Dankzij deze stappen moet je in staat zijn om je verloren AirPods of AirPods-case op te sporen. Het is belangrijk om ‘Vind mijn’-functie in te schakelen op al je apparaten zodat je altijd op de hoogte bent van de locatie van je AirPods. Als je deze stappen volgt en je AirPods of AirPods-case nog steeds niet kunt vinden, dan is de kans groot dat je AirPods wellicht echt zoek zijn.