DE NIEUWE IPHONE 13 IS HIER! WE PRATEN JE BIJ.

iPhone 13

Waar de iPhone 13 op het eerste gezicht erg lijkt op zijn voorganger zijn er aan de buitenkant toch wat veranderingen aanwezig! Zo heeft de camera van de normale 13, lenzen die diagonaal zijn geplaatst. Deze extra ruimte zorgt ervoor dat jij met weinig licht toch scherpe en heldere foto’s kan maken. Ook is de inkeping aan de bovenkant van het scherm verkleint, voor een slickere look!

Vind jij het leuk om video’s te schieten? Dan helpt de nieuwe iPhone 13 jou om je film-making skills naar een hoger niveau te tillen. De nieuwe ‘Cinematic Mode’, focust de camera tijdens het filmen en herkent wanneer er een andere focus nodig is. Je zou het kunnen zien als een portretmodus, voor video!

De accuduur van de  iPhone 12 viel voor veel mensen tegen. Gelukkig is de batterij van de iPhone 13 vergroot met een indrukwekkende 2,5 uur. Meer tijd voor het schieten van foto’s, luisteren naar muziek of natuurlijk eindeloos scrollen op Instagram!

Ook alle mensen die graag duizenden foto’s op hun telefoon hebben komen met de nieuwe iPhone 13 goed aan hun trekken. Met een opslag van 128GB, 256GB en 512GB hoef je niet zo snel foto’s of video’s over te zetten naar je computer! De iPhone 13 is verkrijgbaar vanaf €909,-  en beschikbaar in de kleuren roze, blauw, rood, zwart en starlight. Dus of je nou gaat voor safe of toch opvallend, genoeg keuze!

iPhone 13 mini

Heb je liever geen grote telefoon op zak en hou je meer van klein, dun en compact, dan is de iPhone 13 mini perfect voor jou! De mini verschilt daarnaast vrijwel niet van zijn grotere broer de 13 en heeft dan ook dezelfde functies.

Alleen als we kijken naar de accuduur, dan presteert de mini iets onder in vergelijking tot de normale 13: Deze gaat 1 uur minder lang door. Dit is echter wel  1,5 uur meer dan de voorganger van de iPhone 12 mini!

Is de iPhone 13 mini iets voor jou? Hij is te verkrijgen vanaf €809,- in dezelfde kleuren als de normale 13.

iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max

De meest luxe, nieuwe versies van de iPhone zijn de iPhone 13 Pro en Pro Max. Deze heavyweights zijn voor de mensen die het meest uit hun smartphone gebruik willen halen. 

Niet alleen zijn de Pro en Pro Max groter in formaat dan de overige modellen, ook is het  scherm nog scherper en is de helderheid nog groter. Het nieuwe Super Retina XDR scherm zorgt ervoor dat je niet meer je ogen hoeft te knijpen om in de buitenlucht te kunnen lezen wat op je scherm staat. Dat scheelt! 


Een andere toffe feature is de variabele schermverversing. Wat is dat, denk je? Je hoeft alleen te weten dat het ervoor zorgt dat je veel prettiger kijkt naar je scherm en er sneller wordt gereageerd op je aanrakingen. Een fijne upgrade die gamen op je telefoon veel toegankelijker maakt en ervoor zorgt dat webpagina’s en sociale media feeds beter scrollen.

Als je al onder de indruk was van de verbeterde camera functionaliteiten van de normale 13 en de Mini, dan zal de camera van de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max je wegblazen. De 3 camera’s (telephoto, wide en ultra wide) zijn verbeterd en leveren nog meer details dan de iPhone 12 Pro Max. Wat nieuw is, is de macro-functie waarmee je objecten vanaf 2 centimeter afstand kan vastleggen. Daarnaast beschikken deze telefoons  uiteraard ook over de nieuwe Cinematic Mode en kun je de focus van je video achteraf nog veranderen.

Qua functionaliteit komen de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max sterk met elkaar overeen. Er bestaat echter wel een verschil in de batterijduur. De Pro gaat, net als de Mini 1,5 uur langer mee, waar de Pro Max 2,5 uur langer mee gaat. Ook bestaat er een verschil in opslagruimte (een capaciteit van 1 terabyte!) en niet geheel onbelangrijk, de prijs. De iPhone 13 Pro is verkrijgbaar vanaf € 1.159,- en de iPhone Pro Max vanaf €1.259,- in de kleuren sierra blue, goud, zilver en grafiet. Niet goedkoop, maar dan heb je wel wat!

En dan is er nog het verschil in de grootte van alle nieuwe modellen iPhone 13. 

  • iPhone 13 mini: 5,4 inch
  • iPhone 13: 6,1 inch
  • iPhone 13 Pro: 6,1 inch
  • iPhone 13 Pro Max: 6,7 inch

Je kunt de modellen handig vergelijken t.o.v. alle andere iPhone’s op deze website!

De keuze is aan jou

Uiteindelijk is het natuurlijk je eigen keuze. Iedereen heeft andere behoefte wat betreft telefoon features etc. Of je nou gaat voor de iPhone 13 mini of de iPhone 13 Pro Max. Met deze nieuwe releases van Apple heb je een telefoon waar je volop kan genieten van:

– Het maken van de beste foto’s en video’s
– Gamen op je telefoon
– Eindeloos scrollen op je favoriete sociale kanaal

Heb jij de nieuw iPhone 13 al in een winkelmandje liggen? Bekijk dan ook dit artikel van ons om te zien wat je met je oude telefoon kan doen!