iPhone resetten naar fabrieksinstellingen? Lees deze 3 stappen.

Hapert je iPhone tijdens het eindeloze swipen of loopt-ie vast als je iets te snel van de ene naar de andere app switcht? Geen paniek. Een harde reset kan je uit de brand helpen. Benieuwd hoe je je iPhone kunt resetten? Lees het in deze blog.

Als je problemen ondervindt met je iPhone, zoals vastlopen of problemen met de software, kan een reset soms helpen om deze problemen op te lossen. Het resetten van je iPhone brengt het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen, wat betekent dat alle gegevens, instellingen en apps die je hebt toegevoegd, worden verwijderd.

Een reset van je iPhone is een eenvoudig proces, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit leidt tot het verlies van al je persoonlijke gegevens. 

Het proces om je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen varieert afhankelijk van het model en de versie van iOS (besturingssysteem) dat je gebruikt. Het is handig om de volgende stappen te hanteren (lees verder onder de foto).

Hoe reset je een iPhone?

Stap 1: Maak een reservekopie

Voordat je begint met het resetten van je iPhone, moet je ervoor zorgen dat je een reservekopie maakt van al je belangrijke gegevens, zoals foto’s, contacten, berichten en andere documenten. Dit kun je doen door gebruik te maken van iTunes of iCloud.

Stap 2: Reset je iPhone

Er zijn twee manieren om je iPhone te resetten:

  1. Sluit je iPhone aan op je computer en start iTunes. Klik op het apparaat icoontje dat verschijnt in de bovenste linkerhoek. Klik op ‘Herstellen’ en volg de stappen die worden aangegeven.
  2. De tweede manier is door je iPhone zelf te resetten zonder iTunes te gebruiken.
  • Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’.
  • Scroll naar beneden en tik op ‘Reset’.
  • Kies ‘Wis Alle Inhoud en Instellingen’ en bevestig de keuze door op ‘Verwijder Alles’ te tikken.

Stap 3: Stel je telefoon opnieuw in

Na het resetten van je iPhone, zul je het apparaat opnieuw moeten instellen en configureren zoals je dat wilt. Je kunt dit doen door de stappen te volgen die worden aangegeven tijdens het opstartproces. Als je een reservekopie hebt gemaakt, kun je deze gebruiken om je gegevens terug te zetten naar je telefoon.

In het kort: Als je problemen ondervindt met je iPhone, kan een reset soms helpen om deze op te lossen. Maak eerst altijd een reservekopie van je gegevens en reset vervolgens je telefoon door gebruik te maken van iTunes of door deze zelf op afstand te resetten. Stel je telefoon vervolgens opnieuw in en configureer deze zoals je dat wilt.

Hard reset uitvoeren op je iPhone

Loopt je iPhone echt helemaal vast? Voer dan even een hard reset uit. Een hard reset van je iPhone zorgt er voor dat je het apparaat geforceerd opnieuwe op laat starten. Dit is vooral handig als je de iPhone niet kunt uit- en inschakelen:

  1. Druk kort op de volume-omhoogknop.
  2. Druk kort op de volume-omlaagknop
  3. Houd de zijknop ingedrukt
  4. Laat de zijknop los wanneer het Apple logo verschijnt.

De hard reset van jouw iPhone is nu uitgevoerd en start weer automatisch op!

Data overzetten

Maar wat doe je als je switched van Android naar Iphone of andersom; je wilt je data overzetten. Snappen we! Je smartphone is je digitale verlengstuk en je wilt niet dat kostbare, persoonlijke data in niemandsland verdwijnt. Het overzetten van de data is bij The Fixables zo geregeld. Binnen 60 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid data) zetten wij de data van jouw telefoon zo over naar jouw nieuwe aanwinst! Meer informatie hierover? Neem een kijkje op onze website en laat ons jouw data overzetten: https://fixables.nl/telefoon-reparatie/iphone.