Rijst heeft nog nooit 1 apparaat gerepareerd!

Waterschade? Wat je moet doen en wat juist niet!
Deze iPhone 5C was in het toilet gevallen. Vervolgens 2 dagen in de rijst gelegen.
De rijst heeft de corrosie en aanslag niet verwijderd zoals je ziet. Dit levert sowieso problemen op.
Pas na een grondige schoonmaakactie is het toestel weer te gebruiken.

Wat een ellende als je smartphone met water in contact is gekomen!
De verleiding om te kijken of ie het nog doet is groot en ook een groot gevaar.
Als je toestel nat is en weer aangaat dan kan je je voorstellen dat er kortsluiting ontstaat en er dus van alles binnen in het toestel kapot kan gaan.

Wat moet je dan doen?

Laat het toestel met rust, haal zo snel mogelijk de batterij eruit. Leg je toestel vooral niet in de rijst of in de gemalen koffie. Dat zijn echt fabeltjes. Vervolgens is het wel aan te bevelen om je smartphone zo snel mogelijk grondig schoon te laten maken omdat waterschade op de langere termijn door kan werken. Doordat het vocht opdroogt ontstaat er corrosie waardoor er kortsluiting kan ontstaan als er spanning op de electronica komt te staan. Alleen drogen heeft dus geen zin en maakt de rijst tot een fabel. Zie de foto’s

Breng je toestel snel bij ons langs. We hebben een speciale prijsafspraak voor waterschade. Allereerst proberen we door middel van een snelle diagnose vast te stellen of het zin heeft om er mee aan de slag te gaan. Als we zien dat er al teveel schade is aangericht krijg je het toestel zonder kosten weer mee, want dan heeft het geen zin om er mee aan de slag te gaan. Als een toestel helemaal niets meer doet dan gaan we ‘m grondig schoonmaken en dat kost al snel een paar uur.

Doet het toestel het daarna weer dan zijn de kosten €65,00. Eventuele nieuw te plaatsen onderdelen worden verrekend tot een redelijke prijs. Doet ie het niet ondanks onze grondige schoonmaakactie dan zijn de kosten €39,00. Bij een Macbook zijn de kosten €99,00 of €49,00

Fair deal, toch?

Zelfs op deze reparatie geven wij 90 dagen garantie.

Rice

Editie.nl bij The Fixables

Vanwege de aankondiging van de iPhone 7 die eventueel waterdicht zou zijn is Editie.nl voor een interview bij ons in de winkel geweest. Want wat moet je nou doen als je toestel in contact is gekomen met water?