iPhone reparatie Amsterdam

The Fixables zijn al jaren de reparatiehelden in Amsterdam en omstreken. Sinds 2012 gevestigd op de Rijnstraat nr. 165

Laat The Fixables je iPhone fixen en bel:

Waarom moet je bij The Fixables zijn?

The Fixables zijn serieuze en betrouwbare reparatiehelden die jouw iPhone op de beste manier en met de beste onderdelen weer in nieuwstaat zullen brengen. We staan voor:

 • No cure no pay
 • Transparante werkwijze
 • De beste onderdelen
 • 90 dagen garantie
 • De best mogelijk service

De opleidingen

The Fixables Academy biedt opleidingen en certificeringen voor (potentiële) medewerkers van smartphone- en tabletreparatiebedrijven.
De opleiding bestaat uit 2 delen: Monteur Basis (A1) en Gevorderd (A2). Dit totale programma kan je in 7 weken afronden en bestaat uit een combinatie van trainingsdagen, stage en zelfstudie.

Tijdens de trainingsdagen krijg je in een kleine groep les van onze “expert” Dr. Fixable. Je gaat aan het werk met echte toestellen en onderdelen en we leggen uit waarom we doen wat we doen.
Je stage loop je in verschillende winkels van The Fixables. Daar repareer je toestellen van klanten onder toezicht van je vaste begeleider.
Om zelf thuis te oefenen krijg je een aantal opdrachten en mee en de tools om deze uit te voeren

Na elke module ontvang je een certificaat.

Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot smartphone en tablet fixer?

Stuur een mailtje naar academy@thefixables.nl. We nodigen je dan uit voor een kennismakingsgesprek. Dan beantwoorden we ook graag de vragen die je nog hebt.

We begeleiden ook mensen van werk naar werk of vanuit een uitkeringspositie. We vertellen je hier ook graag meer over.

De certificaten van The Fixables Academy

Repair-vacature

Monteur Basis (A1)

De opleiding duurt in totaal 7 weken. We beginnen met je in 3 weken op te leiden tot een monteur die verschillende standaard reparaties zelfstandig uit kan voeren volgens een vast protocol. Je kunt dan onder andere het scherm fixen van de meeste smartphones en een oplaadpunt of batterij vervangen.
Met het certificaat Monteur Basis (A1) kan je als tweede reparateur in een winkel werken.

Soldering-BW1

Monteur Gevorderd (A2)

Aansluitend wordt je in een periode van 4 weken opgeleid tot een zelfstandig monteur die diagnoses kan stellen en 90% van alle reguliere reparaties zelfstandig kan uitvoeren volgens het protocol van repareren. Dat is bijvoorbeeld het verhelpen van waterschade, het vervangen van een iPad scherm of een eenvoudige reparatie aan het moederbord van een smartphone uitvoeren. Met het certificaat Monteur Gevorderd (A2) kan je de eerste (en eventueel enige) reparateur in een winkel zijn.

De ervaring van The Fixables

In de afgelopen 6 jaar hebben The Fixables veel ervaring opgedaan met het opleiden van nieuwe medewerkers tot kwalitatief zeer goede monteurs. We hebben hiervoor een passende methodiek ontwikkeld. De volgende stap is nu om dit succesvol verder uit te rollen middels The Fixables Academy.

Dare to repair
Uit ervaring weten we dat repareren soms best spannend is. Je werkt met kostbare onderdelen en een toestel van een klant die zich zonder goed werkende smartphone ongemakkelijk voelt. Onder het motto “dare to repair” stellen we je op je gemak, zorgen we dat je genoeg kennis van de onderdelen hebt en is er altijd een ervaren reparateur in de buurt om met je mee te kijken.

We laten je het plezier van een goede fix ervaren en de enthousiaste reacties van de klant krijg je vaak direct als beloning.

 “Wij zeggen vaak voor de grap dat je als reparateur zou moeten beschikken over 2 rechterhanden”

Voor wie is The Fixables Academy?

Bij The Fixables hebben we gezien dat onze beste mensen niet zonder meer op papier
ook het beste CV hadden. Wij geloven erin dat een goede mentaliteit écht het verschil maakt.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding, verwachten we van iedere deelnemer het volgende:

 • Goede zin en inzet!
 • Je hebt oog voor detail
 • Je hebt een gestructureerde manier van werken
 • Je wilt leren
 • Je bent niet bang om vragen te stellen en/of hulp aan te nemen/te vragen
 • Je hebt affiniteit met elektronica en repareren
 • Je beheerst de Nederlandse taal ruim voldoende (begrijpen, spreken, lezen & schrijven)

Heb je ervaring in het fixen?

The Fixables Academy werkt met vaste protocollen we willen graag dat je die gaat gebruiken. We testen voordat je aan de opleiding begint je kennis en kunde op het gebied van reparaties en kijken naar de manier waarop je werkt. Blijk je al veel vaardigheden onder de knie te hebben dan kunnen we altijd in overleg kijken naar een andere invulling van het lesschema.

Na de opleiding

Met de certificaten Monteur Basis en Gevorderd kan je zelfstandig aan de slag als reparateur bij smartphone- en tabletreparatiebedrijven. The Fixables hebben regelmatig vacatures voor reparateurs in hun vijf winkels (en de plannen voor nieuwe vestigingen zijn in de maak). Na afloop van de opleiding kan je solliciteren op deze functies. Studenten van The Fixables Academy hebben voorrang op sollicitanten zonder deze certificaten.

Voor werkgevers en jobcoaches

Heb je een smartphone- of tabletreparatiebedrijf en ben je op zoek naar nieuwe medewerkers of wil je je medewerkers bijscholen of opleiden? Ook daarbij kan The Fixables Academy helpen. We begeleiden ook regelmatig mensen van “werk naar werk” of vanuit een uitkeringspositie. Voor meer informatie, stuur een mail naar academy@thefixables.nl.

The Fixables Academy is een initiatief van The Fixables BV en Logicboardrepair