Achter de schermen deel 2

Achter de schermen deel 1
22 januari 2019
The Fixables Academy is een feit
6 februari 2019

The Fixables schreven al eerder over de verschillen in reparatieprijzen per merk. Lees hier meer.

Waar komen de verschillen in smartphone schermreparatieprijzen vandaan?

De laatste iPhones, de X, Xs en Xs Max, zijn voorzien van een amoled display dat geproduceerd wordt door Samsung.

De kosten van de vervangende displays zijn nu erg hoog en deze zijn voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone niet gedaald in een jaar tijd.

Een nieuw display voor een iPhone X kost voor de consument momenteel rond de €350,- en dat was het een jaar geleden ook al. Voorheen begonnen de kosten voor de schermreparatie van de nieuwste iPhones rond de €250,- en die daalden dan naar rond de €150,- in 2 jaar. Zo is het het scherm van een iPhone 5 (uitgebracht in 2012) nu voor €70,- te vervangen. Zetten we dat af tegen het vergelijkbare model van Samsung uit 2012, de Galaxy S3, dan kost een schermreparatie nu nog €150. De waarde van de iPhone 5 is zo’n €120,- [prijs van een los toestel] en de waarde van de Galaxy S3 is €100,- [prijs van een los toestel]

De toekomst van reparatieland.

Het is nu de vraag wat dit gaat betekenen voor de reparatiemarkt van Apple’s iPhone. In de wetenschap dat menig smartphonereparatiebedrijf haar inkomsten haalt uit het repareren van Apple producten, kan dat gevolgen hebben voor deze branche. De hoop is gevestigd op “The right to repair“. Al helemaal omdat Apple eigenlijk wil dat we met onze vingers van de iPhones afblijven als het gaat om fixen. Bron: “Gij zult u eigen iPhone niet fixen

Het komende jaar zal een heleboel duidelijk gaan maken, omdat dan de iPhone X wat vaker ter reparatie zal worden aangeboden. Het duurt namelijk altijd even voordat een toestel vaker valt.

Blijkbaar worden gebruikers minder zuinig op hun toestel na verloop van tijd.

Op dit moment is bijvoorbeeld langzaamaan de iPhone 7 de positie van de iPhone 6S aan het innemen als meest gerepareerde toestel. Ter verduidelijking, de iPhone 7 is in 2016 gelanceerd, de iPhone 6S in 2015.

The Fixables trekken op basis van bijna 7 jaar ervaring de conclusie dat Apple het meest duurzame merk is in deze branche. Wellicht niet heel toevallig dat Greenpeace onlangs tot nagenoeg dezelfde conclusie kwam.

Comments

comments